Излиза DVD "Live In San Diego" на Eric Clapton

27.12.2016
Eric Clapton сподели, че на 10 март 2017 "Live In San Diego With Special Guest JJ Cole" ще излезе на DVD и Blu-Ray. 
 
Освен основното съдържание на DVD и Blu-Ray изданието, в албума ще са включени и ексклузивни кадри от репетициите на Eric Clapton и JJ Cole на "Anyway The Wind Blows" и "Who Am I Telling You?" за концерта. Излизането на "Live In San Diego With Special Guest JJ Cole" на DVD и Blu-Ray следва издадените вече на 30 септември 2016 двойно CD, троен LP сет и дигитална версия на концерта. 
 
Концертът, записан в iPayOne Center в San Diego на 15 март 2007, е част от световното турне на Eric Clapton, прието много добре от феновете му. Музикантите, придружаващи виртуоза са китаристът Derek Trucks (в момента част от групата Tedeschi Trucks) и Doyle Bramhall II. Двучасовият концерт в San Diego включва и две специални участия – JJ Cale свири в пет от песните (включително "After Midnight" и "Cocaine"), както и Robert Clay, качил се на сцената за изпълнението на "Crossroads".
 
"Live In San Diego" - съдържание:
1. Tell The Truth 
2. Key to the Highway
3. Got to Get Better in a Little While
4. Anyday
5. Anyway the Wind Blows
6. After Midnight
7. Who Am I Telling You?
8. Don’t Cry Sister
9. Cocaine
10. Motherless Children
11. Little Queen of Spades
12. Further On Up the Road
13. Wonderful Tonight
14. Layla
15. Crossroads
Extras:
1. Anyway The Wind Blows
2. Who Am I Telling You?
 
След като Clapton успешно издава свои версии на няколко от най-обичаните песни на Cale, двамата музиканти записват заедно през 2006 албума Road To Escondido. Тогава Clapton казва "Това може би е най-голямото ми постижение и последна несъстояла се амбиция – да работя с музиканта, който ме е вдъхновявал през цялото време." Затова не е изненада за никого, когато година след Road To Escondido Cale се присъединява към Eric за пет песни на този специален концерт. Това е доказателство за уважението на музикантите един към друг.
 
Концертът има един от най-добрите сетлисти, включващ песни от цялата кариера на Eric Clapton. Забележителното е, че музикантът изпълнява песни от албума Layla, за които Derek Trucks заема мястото на китаристът Duane Allman.
 
"Live In San Diego With Special Guest JJ Cole" на DVD и Blu-Ray ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 
 


Сподели във facebook